Клуб МАЗДА - България: Любопитно
Папараци хванаха новата Mazda6
23.07.2012 г.
В продължение на дълго време Mazda умело успяваше да скрие изцяло новото поколение на Mazda6 от автопапараците, като дори беше дегизирала своя модел като Toyota. Всяко нещо обаче си има край и папараците най-накрая успяха да заснемат новото поколение на популярния автомобил. Те са направили снимки както на екстериора, така и на интериора. Заловеният модел е комби версията на следващата Mazda6, която ще бъде официално представена в Париж, заедно с версията седан.

Както вече стана ясно моделът ще бъде почти аналогичен с концепцията Takeri, която видяхме за първи път през миналата година в Токио. Дизайнът, както на комбито, така и на седана, ще бъде още по-динамичен, като в него ще се видят елементи и от кросовъра CX-5. Формите на интериора също ще бъдат вдъхновени от Takeri, за което свидетелства снимката на салона на маскирания автомобил.

Новата Mazda6, също като Mazda CX-5, ще бъде оборудвана с пълната гама на технологията SkyActiv, включително модулна платформа, двигатели и трансмисии. Очакванията са, благодарение на тези технологии, моделът да бъде с около 100 килограма по-лек от настоящото поколение и да предложи водещи в класа показатели по отношение на потреблението на гориво и вредните емисии.

Все още няма официална информация за двигателите, които ще задвижват новото поколение Mazda6. Знае се обаче, че ще бъдат с четири цилиндъра, а сред тях ще присъстват чисто новия 2.0-литров бензинов SkyActiv-G двигател и 2.2-литровия дизелов SkyActiv-D. Двигателите ще се куплират с ръчна SkyActiv-MT или автоматична SkyActiv-Drive трансмисии, работещи стандартно със старт/стоп система.

Продажбите на новата Mazda6 ще стартират през първата половина на следващата година.

Снимки: http://www.automedia.bg/news/article_17102.html

Инфо AutoMedia
Клуб МАЗДА - България 2023. Материалите в www.MAZDABG.com са подготвени от феновете на MAZDA в България!