Клуб МАЗДА - България: Любопитно
Уникална Mazda MX-5 показаха в Лайпциг
23.07.2012 г.
Версията Yusho Edition разполага с 241 к.с.
Компанията Mazda използва моторшоуто в Лайпциг, за да покаже специална версия на роудстъра MX-5. Автомобилът е уникален, защото е само в един екземпляр и няма да бъде пускан в серийно производство. Той носи името MX-5 Yusho Edition (б.а – yusho се превежда от японски като „победа”).

Главната разлика при този роудстър в сравнение със стандартната версия е доработеният 2.0 литров двигател, който след поставянето на компресор от Flyin Miata и преработка на изпускателната система вече разполага с 241 к.с. и 247 Нм.

Преработена е и скоростна кутия, която вече е с по-къси предавки, както и окачването, на което са сложени нови пружини и амортисьори Bilstein. Джантите си остават 17-инчови, но гумите са нови за модела – Toyo.

Японците не разкриват други технически подробности за роудстъра и засега не коментират евентуалното му пускане в макар и ограничена серия. Според експертите, преработката на стандартна MX-5 в MX-5 Yusho Edition ще стураво около 10 000 евро. В тази сума освен посочените преработки влизат специален бял цвят и кожени спортни седалки Recaro.

Инфо AutoMedia
Клуб МАЗДА - България 2023. Материалите в www.MAZDABG.com са подготвени от феновете на MAZDA в България!