Начало » Новини » Mazda MX-5 е кола на годината на Япония
Новини

Mazda MX-5 е кола на годината на Япония

22.12.2015 г.

Изцяло новият Roadster Mazda MX-5 е шестият модел в новото поколение автомобили на Mazda, които се отличават с пълната гама от SKYACTIV TECHNOLOGY и KODO-Soul of Motion дизайн. Този лек, двуместен спортен автомобил – кабриолет, с двигател с предно задвижване на задните колела е проектиран за Jinba-ittai (симбиозата между ездача и коня) – удоволствието от шофирането.

С редизайнът на модела, Mazda постигна повишаване на удоволствието от шофирането като подобри мястото на водача и намали теглото на автомобила с над 100 кг. Гарантирайки, че моделът ще остане кола за истински шофьори, в същото време инженерите на Mazda са създали достатъчно удобен автомобил за ежедневна употреба, като са осигурили устойчив на атмосферни влияния, лесен за отваряне и затваряне покрив, и достатъчно пространство в багажника за две ръчни чанти.

Автомобилите, които имат право да се съзтезават за годишната награда “Автомобил на година на Япония” 2015 са с очакван обем на годишни продажби от над 500 броя и са обявени или влезли в продажби в Япония между 1 октомври, 2014 и 31 Октомври 2015г. Mazda MX-5 последва миналогодишната Mazda 2 и се превърна в шестия автомобил Mazda взел наградата “Кола на годината на Япония”.

Новото поколение на роудстъра MX-5 завоюва общо 442 от гласовете на журито, което му осигури престижната награда.
“Този резултат е благодарение на ентусиазираната подкрепата на всички и ние сме едновременно благодарни и горди, че нашият Roadster получи такава престижна награда”, заяви Masamichi Kogai, президент и главен изпълнителен директор на Mazda. “Вдъхновени от тази победа, ние ще продължим да създаваме автомобили, които предлагат удоволствие от шофирането, като ще се стремим те да се превърнат в”единстени” за нашите клиенти, и те да ги избират отново, и отново.”

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Категория: Национална Среща 2015

Галерия: VJS

Качена на: 25.03.2016 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.