Начало » Новини » MAZDA- производителят на автомобили с най-нисък разход на гориво САЩ го постига без хибриди или електрички
Новини

MAZDA- производителят на автомобили с най-нисък разход на гориво САЩ го постига без хибриди или електрички

22.12.2015 г.

Мазда е с най-нисък разход на гориво в САЩ без да е необходимо в гамата от продадени през 2015 г. автомобили да има хибриден автомобил или автомобил с електрически батерии.

Как е възможно това?

Mazda, забелeжително подобрява ефективността на цялата си гама чрез иновации на двигателите с вътрешно горене, намаляване на теглото на купето чрез използване на високоякостна стомана и ефективни автоматични и механични скоростни кутии.
Тази стратегия очевидно е успешна. В най-новия си доклад за тенденциите в Light Duty Fuel, Американската агенция за опазване на околната среда (EPA), за трета поредна година обяви Mazda за топ производител на икономични автомобили.

За 2014 моделна година – последната година, с наличните данни – средно аритметично от цялата гама на Mazda, постигна среден разход от 29,4 мили на галон, като усреднените емисии въглероден диоксид са 328 грама на миля за цялата гама.

Mazda постига икономия на гориво чрез своите SKYACTIV двигатели, които разчитат на технически иновации и прецизна настройка, за да повиши ефективността си.
Четирицилиндровите високоефективни двигатели, предимно с атмосферно пълнене до голяма степен дават възможност на Mazda да преустанови употребата на по-големи 6 или 8 цилиндрови двигатели.

Дори предстоящият модел да излезе през 2016 г., 7-местният кросоувър CX-9 ще се предлага само с изцяло нов 2.5-литров, четирицилиндров бензинов двигател с турбо.

В крайна сметка Mazda ще трябва да добави или хибридни, или модели с електрически батерии към своята гама, за да се изпълнят строгите отраничения за нулеви емисии изискани от Калифорния през 2018 г.

Японската фирма и няколко други производители на автомобили успешно лобират за промяна на изискванията, така че плъг-ин хибриди – заедно колите с електрически батерии и водородни горивни клетки – да се считат към “нулеви емисии”.

Mazda наскоро подписа техническо споразумение с Toyota, от която ще доставя задвижващи компоненти за бъдещите хибриди и плъг-ин хибриди.

За сега като хибрид се продава само Mazda 3 и то само в Япония, чиято вътрешна данъчна политика силно наклони автомобилния си пазар към хибридите.

В същото време, президентът на Mazda Masamichi Kogai заяви, че за следващото поколение SKYACTIV, което трябва да се появи около 2018 г., автомобилният производител се стреми към подобрение ефективносттта на двигателите с още 30%.

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Качена на: 12.12.2009 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.