Начало » Любопитно » Японско-италианска комбинация попълва SRT
Любопитно

Японско-италианска комбинация попълва SRT

23.07.2012 г.

Бъдещият роудстър ще е съвместен продукт на Fiat и Mazda
Съвсем скоро в моделната линия на SRT (Street and Racing Technology), което е подразделение на Chrysler, ще присъстват 3 модела. Първият вече го видяхме – това е суперколата Viper, чието най-ново поколение вече не се продава като Dodge, а като SRT.

Вторият модел трябва да се появи скоро, като това ще бъде наследникът на Dodge Challenger, който ще се казва SRT Barracuda. Неговият дизайн вече е напълно готов, а в основата на машината стои шаси със задно предаване, създадено съвместно от Chrysler и Fiat.

Най-любопитен обаче е третият SRT. Това ще бъде компактен роудстър, съвместна разработка на Fiat и Mazda. Той ще се продава и като Mazda, и като Alfa Romeo, и ще бъде на основата на показания през 2007 г. Dodge Demon (на снимката).

Този модел така и не се появи в серия, тъй като по това време в САЩ интересът към подобни автомобили бе доста малък. Mazda, например, продава в САЩ по около 6000 бройки годишно от роудстъра си MX-5. Във Fiat-Chrysler обаче са убедени, че сегашното състояние на пазара ще може да промени тази негативна статистика.

Инфо AutoMedia

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Качена на: 10.09.2009 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.