Начало » Любопитно » Руските автоджамбази предпочитат Honda и Mazda
Любопитно

Руските автоджамбази предпочитат Honda и Mazda

23.07.2012 г.

У нас най-много се крадат BMW, Volkswagen и Audi
Вече няколко години подред японските автомобили се оказват най-привлекателни за крадците на коли в Русия. Лидер в тази класация неизменно беше Toyota, но в последните месеци това се промени и марката се оказа чак на трето място, отстъпвайки първите две места на Honda и Mazda.

Само за първите 5 месеца на 2012 г. „интересът” от страна на апашите към тези две марки се е покачил с 10 %, сочи статистиката. Най-краденият автомобил е Honda CR-V, следван от Mazda6, Toyota Camry, Mitsubishi Lancer и Outlander XL, и Lexus RX.

Според специалистите се забелязва значително увеличение на кражбите на коли от средния клас. Причините са няколко, като основната е, че те са най-много. Съответно с тях стават най-много катастрофи и голяма част от тях се крадат заради резервните части.

В същото време се запазва и ръстът на кражби на скъпите BMW, Mercedes-Benz и Audi. Те обаче са снабдени с по-добра защита, а освен това разполагат с GPS и това помага на полицията лесно да ги открие. За 5 месеца в Москва, благодарение на спътниковата система за сигурност, са открити 92 % от скъпите автомобили.

Българските крадци са на различно мнение от руските си „колеги”. У нас, най-вече в София, най-голям интерес за тях представляват BMW, Volkswagen и Audi.

Въпреки кризата МВР неотдавна отчете сериозен спад на подобни престъпления. През 2009 г. е имало 2377 кражби, през 2010 г. - 1670, а през 2011 г. са били 1433. За първото четиримесечие на тази година задигнатите коли са около 350.

Инфо AutoMedia

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Категория: Регионални срещи

Галерия: Бургас

Качена на: 08.11.2009 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.