Начало » Любопитно » Mazda и Alfa Romeo с общ роудстер
Любопитно

Mazda и Alfa Romeo с общ роудстер

23.07.2012 г.

Mazda и Fiat обявиха намеренията си да обединят усилия за създаването на общ модел. Той ще носи емблемите на Mazda и Alfa Romeo, и ще бъде базиран на следващото поколение MX-5.

"Нашият общ проект ще роди два модела, които ще имат доста различния както в дизайна, така и в механиката, се казва в информацията. - Автомобилите ще имат специфични компоненти на двигателя, уникални за всяка от марките".

И двата модела обаче ще се произвеждат във фабриката на Mazda в Хирошима, Япония. Очаква се моделът на Mazda да започне да се произвежда през 2014 година, а този на Alfa Romeo - година по-късно.

"Създаването на стратегически съюзи за разработване на различни технологии е една от корпоративните цели на Mazda и споразумението с Fiat е важна първа стъпка в тази посока", заяви шефът на японската марка Такаши Яманучи.

"Това споразумение ясно показва ангажиментът ни към Alfa Romeo и решимостта ни да наложим марката на световните пазари, допълни шефът на Fiat Серджо Маркионе. - Чрез споразумението с Mazda, ние ще си сътрудничим с един от най-признатите производители на компактни автомобили със задно задвижване, за да създадем автомобил, изпълнен в типичния стил на Alfa".

Споразумението между Mazda и Fiat е под формата на меморандум за разбирателство. Окончателното споразумение се очаква да бъде подписано през втората половина на 2012 година. Двете компании се договориха също да се обсъдят допълнителни възможности за сътрудничество в Европа.

Инфо AutoMedia

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Категория: Моделите

Галерия: 626 GC

Качена на: 12.11.2009 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.