Начало » Акценти » Новата Mazda 6 идва в Европа
Акценти

Новата Mazda 6 идва в Европа

14.02.2012 г.

На автомобилния салон в Женева ще се състои европейската премиера на предсерийната нова Mazda 6

Mazda Takeri ще е един от топ експонатите на щанда на японския производител в дните на салона, през март. Този концепт, който прави европейския си дебют е сочен като прототип на бъдещата Mazda 6. Световната премиера на Takeri се състоя през ноември в Токио.
Автомобилът представя новия дизайнерски стил на следващото поколение на модела, чиято поява на пазара се очаква догодина. В автомобила е въплътен дизайнерският език Kodo, който "излъчва динамика, дори в статично положение". Първият модел, отговарящ на тази философия е новият SUV CX-5, който също ще дебютира в Женева.
"Шестицата" е втората Mazda, която представя иновационните технологии, наречени SkyActiv. Те включват двигатели, трансмисии, шаси и купе. За задвижване на концепта е използван нов дизелов турбо-мотор с обем 2,2 литра и мощност 175 к.с. Двигателят съответства на еконормите за екология Евро-6. Въртящият момент се предава към колелата, посредством 6 степенна автоматична трансмисия. Седанът е оборудван с разработената от Mazda система за рекуперация на енергията от спиране, която се съхранява в кондензатор. Това позволява намаляване разхода на гориво в рамките на 10%. За разлика от акумулатора, кондензаторът има способността да се зарежда бързо и да се разрежда също така бързо. Системата се зарежда при задействане на спирачките, а енергията се използва за обслужване на агрегатите от ел. системата, като климатик, аудио и т.н. Прототипът, показан в Токио бе оборудван и с нова бордова информационно-развлекателна система, с функции за контрол, която също е дело на Mazda.

Инфо AutoMedia

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Качена на: 18.06.2010 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.