Начало » Акценти » Турбо дребосък от Mazda
Акценти

Турбо дребосък от Mazda

05.12.2011 г.

Mzada се довери на тунерите от Autobarn при създаването на бегачка за “One lap of America”
Присъствието на Mazda в Северна Америка се слави с динамично развитие на философията Zoom-Zoom, която засяга осезаемо разнообразието на гамата, впечатляващия дизайн и отличното пътно поведение. “One lap of America” е луда надпревара с уникални автомобили. Участието там е въпрос на престиж.
Mazda Turbo2 е малка кола с голямо сърце и цена от около 100 хиляди долара. Звездата му изгря на продължаващото автоизложение SEMA. Как ли ще се чувства сред далеч по-мускулестите си конкуренти?!
Окомплектован с 2.3-литров MZR DISI турбо-двигател с директно впръскване (от MPS моделите), Turbo2 е по-мощен отколкото изглежда - 263 коня! Не е малко за този симпатичен дребосък, нали? Става за гонки, за писта, може би и за рали.
Още един плюс, създателите му са олекотили „двойката“ и въпреки мощния си мотор и повишена сигурност сухата маса възлиза на точно 1000 кг. От Mazda напомнят, че в този модел е „най-напомпания“ двигател на марката, качен на най-малката платформа. Ако и това не е Zoom-Zoom! Още повече, че при желание може да запазите и петте места в купето.
Но какво е силата, ако не може да бъде овладяна? Turbo2 Concept притежава 13-инчови, вентилирани спирачни дискове отпред с апарати Brembo. Задните спирачки остават на Mazda. HR койловъри, Corksport рамене и лъскави черни OZ Racing джанти с гуми Yokohama Advan 215/40R17, които държат „резачката“ залепена за асфалта.
В екстериора преобладават веселите нюанси и съчетания на цветове, докато в интериора усещането изглежда малко по-сериозно и типично „рейсинг“ - черни кожени седалки и табло, гарнирани с жълти перфорирани декорации.
И ако това изпълнение ви се струва твърде сериозно за да е шоукар, то е защото е създадена от хората на Autobarn с цел да се включи в надпреварата “One lap of America”, разбира се с благословията на японския производител.
Дали ще има серийно производство? Знае ли човек?! Защо не, може би. Междувременно създателите и от Autobarn приемат поръчки срещу скромните 95 000 долара.

Инфо AutoMedia

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Качена на: 08.11.2009 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.