Клуб МАЗДА - България: Новини
Mazda с тройна победа на 2015 Automotive Brand Contest
26.08.2015 г.
Mazda се увенча с тройна победа в надпреварата при автомобилните марки 2015 -Automotive Brand Contest. Освен с Новата Mazda CX-3 и KODO велосипедът на Mazda, журито на ”German Design Council“ отличи дизайнерския отдел на японската марка и с така желаната награда „Team of the Year“. Наградите на Automotive Brand Contest са учредени още през 1953г. от German Design Council, като това е един от водещите по своята компетенция центрове по дизайн в света. Победителите се избират от жури с представители на медиите, експерти в областта на дизайна и комуникациите.

Екипът дизайнери ръководен от Ikuo Maeda, допринесе за печелившия и открояващ се дизайн на настоящото поколение автомобили Mazda. Церемонията по награждаването ще се състои в Städel Museum на 15 ceптември по време на прес дните на Автомобилният Салон Франкфурт 2015.

Победителят в “Team of the Year” се избира за иновативeн и последователен подход на дизайнерска линия, а екипът на Mazda в момента е в исторически за бранда зенит. Четирите дизайнерски студиа в Япония, Германия и САЩ, вдъхновени от стила KODO, майсторски създават изключителни произведения като СХ-3, който вече е на пазара от юни 2015. Автомобилът е в сегмента на компактните SUV автомобили и беше отличен и с награда “Best of the Best”. СХ-3 със своите изящно преливащи се, мощни форми е идеалното превъплъщение на стила KODO.

Освен това CX-3 безапелационно взе и наградата за изключителен дизайн за 2015г. Red Dot, кактo и наградата на Auto Zeitung – “Design Trophy 2015“в категория SUV.

Велосипедът KODO на Mazda , изложен по време Седмицата на Дизайна в Милано, отлично показва колко добре KODO може да се имплементира не само при автомобилите. Вдъхновено от движенията на хищник, дизайнерското тълкуване изразява едновременно сила и грация – уникален стил, който спечели за пореден път и заслужи овациите на публиката.
Клуб МАЗДА - България 2024. Материалите в www.MAZDABG.com са подготвени от феновете на MAZDA в България!