Начало » Новини » Mazda сложи най-очаквания проект във фризера
Новини

Mazda сложи най-очаквания проект във фризера

29.10.2017 г.

Спортното купе с роторен двигател ще бъде готово не по-рано от 2020 г.
Поредното разочарование са принудени да преглъгнат феновете на колите на Mazda с роторен двигател. Компанията „замразява” проекта по направата на подобен автомобил, като причините са финансови, съобщава изданието Wheels Mag.

Предполагаше се, че по време на автосалона в Токио японският производител ще покаже поредното си упражнение на тема RX-9, след което ще започне да готви серийна версия на този модел. Японците обаче се ограничиха с концептуалното Vision Coupe и дори не намекнаха за бъдеща спортна кола с роторен мотор.

Според информацията, в компанията дори не са започнали работа по дизайна на подобен автомобил, а това ще отнеме поне 3 години. Причината е проста – Mazda няма средства за проект, който е изцяло имиджов и няма да донесе приходи.

„Усъвършенстването на роторните ни двигатели върви с пълна сила, но идеята е те дабъдат използвани като генератор за енергия за първия автомобил на Mazda с електрическо задвижване. Той трябва да бъде готов през 2019 г.”, заяви шефът на отдела за разработки на компанията Киоши Фудживара.

Явно е, че японците не се отказват от идеята за направа на флагмански модел с Ванкелов двигател, но проектът е поставен в дълбоко чекмедже. И появата на Mazda RX-9, която е очаквана с огромен интерес, няма да се случи преди 2020 г.

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Качена на: 20.11.2009 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.