Начало » Новини » Япония получава седемместна Mazda CX-5
Новини

Япония получава седемместна Mazda CX-5

24.01.2017 г.

Кросоувърът Mazda CX-9 (дължина 5056 мм, широчина 1968 м) е твърде голям за вътрешния пазар, но японците имат една интересна алтернатива и тя ще бъде на разположение в скоро време. Компанията възнамерява да създаде версия на модела Mazda CX-5 със седем седящи места, съобщава изданието Indian Autos Blog, като се позовава на японски блогъри. Не е ясно дали ще бъдат променени дължината и междуосието (4,545 и 2,700 мм, съответно), и сега автомобилът стои много добре в своя сегмент – един от най-добрите по отношение на тези два параметъра. При промяна на новото поколение кросоувърът почти няма да промени габаритите си

Volkswagen има голям седемместен Atlas, но немците направиха и удължен Tiguan Allspace с трети ред седалки. На някои пазари ще се предлага единият вариант, а в други страни – втората модификация, въпреки че в САЩ ще се продават и двете. По същия начин Mazda може да направи с CX-9 и със седемместния CX-5, като бъдат продавани в различни страни.

Като пример за умно манипулиране на вътрешното пространство може да бъде даден кросоувърът Land Rover Discovery Sport. С дължина (4590 мм) и междуосие (2741 мм) се оказа, че може да бъде позициониран някъде между актуалните компактни и средно големите офроудъри, при което британците успяха да поставят и трети ред седалки.

Предишното поколение на CX-5 с широкото пространство на втория ред не предизвикваше впечатление. Новото разположение следва да бъде малко по-добро благодарение на умно обмисленото оформление, но възможностите за маневриране на конструкторите са малко - междуосието не се променя.

Двигателната гама на новата версия на теория ще остане същата като на петместната. Това са бензиновите SKYACTIV-G 2,0 и 2,5 двигатели , както и дизеловият SKYACTIV-D 2,2, с шестстепенна автоматична трансмисия, с предно предаване или задвижване на всички колела.

Интересното е, че в края на миналата година шефът на Honda Австралия - Стивън Колинс, намекна пред Indian Autos Blog за седемместен вариант на кросоувъра Honda CR-V (макар и да не го потвърди така директно). Слуховете за поставяне на трети ред седалки на CR-V вървят от няколко години. Този вариант на офроудъра би имал смисъл на тези пазари, където не се продава моделът Pilot (Австралия е сред тях).

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Качена на: 07.06.2010 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.