Начало » Новини » Mazda3: история на успеха
Новини

Mazda3: история на успеха

26.04.2014 г.

Леверкузен, 24 Март 2014. Още един ден, още една международно призната награда за изцяло новата Mazda3. Най-новият модел на Mazda завоюва престижната награда “Red Dot Award: Product Design 2014”, а следващата престижна награда може да ни очаква всеки момент. Mazda3 бе избрана за един от тримата финалисти за Световна Кола на Годината за 2014 и Автомобилен Дизайн на Годината за 2014.
Наградата с дизайнерска насоченост за модела Mazda3, който бе представен в Европа през есента на 2013, потвърди признанието за представения от Японския автомобилен производител KODO дизайн, вдъхновен от движението използван при новата генерация модели. Уникалният и иновативен дизайн на изцяло новата Mazda3, функционлаността и ергономия бяха сред решителните фактори за журито на конкурса Red Dot Award съставено от 40 независими експерти по дизайн. По този начин изцяло новата Mazda3 следва пътя на Mazda6, другият KODO модел спечелил наградата миналата година.

KODO въплъщава жизнеността на Mazda и е перфектно допълнение на предизвикващата конвенционалното технология SKYACTIV – основата за безкомпромисната ефективност* на автомобилите съчетана с носещото удоволствие шофиране. И трите KODO модела (включително и Mazda CX-5) са оценени за своя дизайн на няколко пъти. Mazda ще получи Red Dot Award наградата на 7 Юли в Aalto Theatre в Essen, Германия.
А колкото до конкурса Световен Автомобил на 2014, Mazda3 е единствения не германски модел в групата на финалистите. Финалната тройка избрана от 24 модела е допълнена от Audi A3 и BMW 4. Журито от дизайнери ще изправи бестселъра за всички времена на Mazda срещу BMW i3 и Mercedes-Benz C-Class. Победителите ще бъдат обявени на 17 Април на Международното Авто Изложение в Ню Йорк.
До днешна дата модела достигнал производство от над 4 милиона бройки е получил над 150 награди, но това ще бъде най-големият успех постигнат от нейното представяне на пазара през 2003 година. Също така ще бъде и признание за неконвенционалния път, който е поeла Mazda.
За първи път проведен през 1955 от базираният в Есен дизайн център „Design Zentrum Nordrhein Westfalen“, конкурсът Red Dot Awards е съставен от три категории: продуктов дизайн, концептуален дизайн и дизайн на комуникацията. За изданието през 2014 година, журито съставено от дизайнери и архитекти от 53 държави е оценило 4 815 участници представени от 1 816 производителя. Победителите ще бъдат показани в музея „Red Dot Design Museum“ от 8 Юли до 3 August (и онлайн на www.red-dot.de/pd), и имат правото да носят символа “Red Dot” symbol, международно признание за изключителен дизайн.
* Разход на гориво и CO2 емисии от 3.9l/100km и 104g/km на Mazda3 седан с 150hp SKYACTIV-D 2.2, механична скоростна кутия SKYACTIV-MT и стандартна i-stop система.

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Качена на: 09.11.2009 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.