Начало » Новини » Следващото поколение Skyactiv ще е с 30% по-икономично
Новини

Следващото поколение Skyactiv ще е с 30% по-икономично

13.01.2014 г.

От Mazda смятат, че то трябва да се появи през 2020 г
Изпълнителният директор на Mazda по разработката на двигатели и трансмисии Мицуо Хитоми разкри в интервю за Automotive News какво трябва да очакваме от второто поколение двигатели Skyactiv, които японският производител вече разработва.

По думите на топ-мениджъра моторите Skyactiv 2 ще излязат на пазара през 2020 г., като ще бъдат с 30 % по-икономични от настоящите. Според Хитоми единственият начин това да бъде постигнато е чрез подобряване на системата за изгаряне на горивната смес и именно върху това инженерите на Mazda са съсредоточили усилията си.

Очакванията са бъдещото поколение двигатели Skyactiv да работят със степен на сгъстяване 18:01, докато при настоящото той е 14:01. Освен това ще бъде заложено на нов тип запалителна система, подобна на тази при дизелите.

Хитоми разкрива също, че инженерите на Mazda нямат никакво намерение да се задоволят с постигнатото и веднага след излизането на Skyactiv 2 ще започнат работа върху следващата генерация двигатели, при които целта ще бъде още по-малък разход на гориво и по-ниски нива СО2.

Снимка: Mazda

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Категория: Национална Среща 2012

Галерия: Миро (Hypnotic)

Качена на: 13.06.2012 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.