Начало » Новини » Приемникът на Mazda RX-7 ще разчита на 250 к.с
Новини

Приемникът на Mazda RX-7 ще разчита на 250 к.с

14.01.2014 г.

Спортното купе ще бъде с роторен двигател и ще се пови през 2016 г
Идеологическият приемник на купето Mazda RX-7 ще се появи през 2016 г., съобщава изданието Autocar, като се позовава на свои източници. И уточнява, че моделът ще разчита на роторен двигател с мощност 250 к.с.

Помолени за официален коментар на тази информация, от Mazda отговарят, че нямат конкретни планове за пускане на подобен автомобил. В частен разговор с представители на Autocar обаче един от топ-мениджърите на японската компания е заявил точно обратното. Според него купето и роторният му двигател вече се разработват, а излизането на пазара е насрочено за 2016 г. заедно с още 4 нови модела на Mazda.

Вече са напълно готови основните черти на външния вид на купето, но дизайнерите продължават да работят върху някои детайли на екстериора. Моделът ще бъде в стила на следващото поколение на роустъра Mazda MX-5. Дизайнът на приемника на RX-7 е поверен на Икуо Македа, чийто баща е разработил външния вид на оригиналния спортен автомобил, пуснат през 70-те години на миналия век.

Новият модел ще използва и шасито на следващата Mazda MX-5, като ще получи роторен 1.2-литров двигател (еквивалент на 2.4-литров бутален мотор с вътрешно горене). При разработката на агрегата се набляга предимно на остраняването на недостатъците подобен тип мотори, сред които са ниската надеждност, високия разход на гориво и недостатъчния въртящ момент.

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Качена на: 02.08.2010 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.