Начало » Акценти » Mazda получи награда за разработката на нова технология
Акценти

Mazda получи награда за разработката на нова технология

24.04.2008 г.

Японската организация SAE ще връчи на Mazda награда за изследванията върху изгарянето на твърдите частици във филтрите на дизеловите автомобили.

През май Mazda ще получи награда за технологичните си разработки и изследвания в областта на филтрите за дизелови автомобили. Тя ще бъде връчена на компанията от японската организация SAE (Society of Automotive Engineers).
Mazda ще получи наградата за изследванията в областта на филтрите за дизелови автомобили. Компанията е разработила аналитичен метод и е направила изследвания за оптимизиране на изгарянето на твърдите частици във филтрите. В общия случай едрите частици в DPF филтъра се събират и периодично се изгарят при много висока температура. За това обаче е нужна енергия, която вреди на разхода на гориво на самия автомобил. Mazda е направила изследвания и е разработила метод за оптимизирането на този процес, като методът е приложим не само при дизеловите мотори за автомобили, а при всички дизелови агрегати.
Наградата от SAE не е първата за Mazda. Базираната в Хирошима компания получава награди от японската SAE в последните три години.
Междувременно Mazda Europe съобщи за поредните си рекордни продажби. През март компанията е реализирала 45 000 автомобила в Европа, което е най-добрият месец в историята на марката.
Огромният успех се дължи най-вече на новите модели Mazda2 и Mazda6. От Mazda2, която наскоро бе избрана за “Автомобил на годината в света”, за последните 3 месеца са продадени 20 400 бройки, а от Mazda6, която е дори още по-нов модел, са продадени 16 600 екземпляра от началото на тази година.

Агенция Speed-Press

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Качена на: 10.09.2009 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.