Начало » Акценти » Mazda 2 е номер 1 и в света
Акценти

Mazda 2 е номер 1 и в света

20.03.2008 г.

Японският автомобил е първи на финала в Ню Йорк, Audi R8 е с две награди, BMW 118d ED е отличен за най-екологична кола.

2008-а вече спокойно може да се определи като годината на Mazda 2, след като японският мъник бе провъзгласен и за “Автомобил на годината в света”. Финалът на престижния конкурс бе в Ню Йорк, във втория ден на международното изложение от календара на ОИКА. “Двойката” вече грабна отличията за №1 в Япония, Нова Зеландия, Австрия, Белгия, Хърватия, Дания и Гърция и попадна в тройката на европейската надпревара. Някои от шефовете от висшия мениджмънт на Mazda присъстват в Ню Йорк, за да получат поредния приз.
В общия конкурс Mazda 2 изпревари Ford Mondeo и Mercedes-Benz C-Class, които останаха на финала за последното пресяване. Две статуетки отнесе Audi R8 - за спортен автомобил на годината (в конкуренция с “брат” си S5 и BMW M3) и за дизайн (в битка срещу Volvo C30 и Mazda 2). BMW 118d ED е най-екологичната кола на годината пред Smart ForTwo cdi и Volkswagen Passat 1,9 TDI BlueMotion.
В журито на конкурса фигурират 47 автомобилни журналисти от 24 страни. Те представляват водещи издания. Надпреварата през миналата година започнаха 39 нови модела. Едно от условията е кандидатите за отличието да са в продажба на два континента. Спонсор на конкурса е независимата одиторска компания KPMG.
Победителите получават златни статуетки. Церемонията се извършва в официалната зала на изложбения “Джейкъб Джавитс сентър” на 12-о авеню в Манхатън.

Агенция Speed-Press

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Качена на: 08.06.2010 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.