Начало » Акценти » Mazda3 с признание от TUV
Акценти

Mazda3 с признание от TUV

23.01.2008 г.

Mazda3 е автомобилът с най-малко дефекти според последната проверка на TUV.

Mazda3 е автомобилът с най-малко дефекти според последния мониторинг на TUV, а Mazda2 е класирана веднага след него. Всяка година немската техническа асоциация за проверка на качеството TÜV изследва доколко автомобилите са годни за управление по пътищата. Проучванията й включват анализа на 160 различни вероятни технически проблеми по време на експлоатацията на автомобилите.
Разбира се, състоянието на една използвана кола зависи преди всичко от поддръжката, тоест от собственика. Но изследването е важно с това, че резултатите му еднозначно чертаят ясна картина на надеждността на различните марки и модели, особено при сравнително новите коли.
Тази година сред автомобилите на възраст между 2 и 3 години Mazda3 спечели първото място с уникален резултат. Едва 1,2% от тези автомобили са имали някакъв проблем. За този резултат Mazda3 е наградена от TUV с най-високото отличие за качество и надеждност - „Златен плакет”.
В същата категория Mazda3 е следвана от Mazda2 с резултат едва 1,4%. За сравнение средният процент е 4,8%, а най-лошият резултат е цели 19,7%. Резултатът на класираните на трето място модели е почти двойно по-лош - цели 2,2% от тези автомобили са имали проблеми. В категориите на по-старите автомобили лидери са моделите на Porsche - Boxter и 911.

Агенция Speed-Press

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Категория: Регионални срещи

Галерия: Бургас

Качена на: 08.11.2009 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.