Начало » Акценти » Mazda6 с максималните 5 звезди за безопасност
Акценти

Mazda6 с максималните 5 звезди за безопасност

19.02.2009 г.

Флагманът на японската марка е тестван по новата система за оценка на сигурността на Euro NCAP

Mazda6 получи максималните 5 звезди в краш тестовете на Euro NCAP.
От 2009 г. независимата агенция въведе нова система за оценяване, с която се присъжда обща оценка за безопасност на автомобила, съставена от резултатите в четири раздела: „Предпазване на възрастни пътуващи”, „Предпазване на деца”, „Предпазване на пешеходци” и „Подпомагане на безопасността”.
Така новата Mazda6 е първият модел на японската компания, който се тества по променената рамка, което прави постигнатия резултат още по-впечатляващ.
„Присъдената максимална оценка за безопасност на Mazda6 е отражение на напредъка, постигнат от компанията ни за хармонизиране на удоволствието от шофирането с безопасната и екологично съобразна работа на автомобила, в изпълнение на новата ни стратегия „Зуум–зуум” – коментира Сеита Канаи, изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на Отдела за изследователска и развойна дейност. - В бъдеще Mazda ще се стреми да изпълнява още по-добре своите корпоративни отговорности пред обществото чрез по-нататъшно развитие на своите екологично съобразни и обезпечаващи безопасно пътуване технологии.”
Други модели на Mazda, получили 5 звезди в тестовете на Euro NCAP, са Mazda5 и Mazda2. И двата модела са получили максималната оценка в раздела „Предпазване на възрастни пътуващи”.

Агенция Speed-Press

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Качена на: 09.02.2010 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.