Начало » Акценти » Mazda на изложението в Париж
Акценти

Mazda на изложението в Париж

03.10.2008 г.

Mazda показа 4 модела на щанда си по време на международния автосалон в Париж. Новост е екологичната градска концепция Kiyora.

Щандът на Mazda на тазгодишното автомобилно изложение в Париж пращи от увереност, след като продажбите на японския гигант продължават да достигат до рекордни нива, а популярността на последната генерация на моделите става все по-голяма. Щандът на Mazda рефлектира всичко това с нова екологична концептуална градска кола, подновена версия на спортния роудстър MX-5, нова генерация турбодизелов двигател за Mazda6 и подобрения по Mazda2.

Mazda Kiyora Concept

Mazda Kiyora e малък градски автомобил, който е проектиран специално за по-младите жители на големите градове и показва какво биха използвали от Mazda в автомобил с такъв размер в близкото бъдеще, особено от технологична гледна точка. Един от най-важните компоненти е 1,3-литровият DISI (Direct Injection Spark Ignition) двигател, нова автоматична скоростна кутия и нова, по-лека структура на шасито и купето за максимално нисък разход на гориво и възможно най-малко отделяни вредни емисии.

Подновената MX-5

Роудстърът на Mazda заема централно място на щанда им с подновена версия, която се очаква да го направи още по-популярен сред феновете на спортните автомобили в Европа. Промените по двигателя позволяват на инженерите да увеличат оборотите и звука при ускорение, което прави шофирането на MX-5 още по-забавно. Трансмисията е нова, 6-степенна и се представя за първи път.

Mazda6 MZR-CD 2,2 – последно поколение дизел за Европа

Новата Mazda6 получи изцяло ново поколение турбодизелов агрегат в европейската си версия. Повишени са мощността и въртящият момент, но преди всичко двигателят има много нисък разход на гориво. Ще се предлага в три версии, като най-слабата ще е 125 к.с. и 310 Нм въртящ момент, а най-мощната – 185 к.с. и 400 Нм. Изразходваното гориво ще е средно между 5,5, и 5,7 л/100 км в зависимост от версията.

Mazda2 – нов турбодизел и серия от подобрения

Вече доста популярната Mazda2 е готова да даде още повече на младите европейци, които са на път да си купят първата кола. Двигателната гама е удължена благодарение на 1,6-литровия MZ-CD турбодизел с common rail. В комбинация с лекото тегло на Mazda2, подсигурено от много директно завиване и здраво окачване, той предлага доста добра динамика, и то с цената на нисък разход на гориво. Мощността на мотора е 90 к.с. и има максимален въртящ момент от 205 Нм при 2000 оборота в минута. Консумацията на гориво е само 4,2 литра на 100 км, а отделяните вредни емисии – 112 г/км. Освен това Mazda2 има няколко промени по външния вид и интериора, като новост е и спортният пакет Sports Appearance Package.

Агенция Speed-Press

Предстоящи събития
Няма предстоящи събития...
Снимка

Качена на: 10.09.2009 г.

Сайтът е създаден от феновете на Мазда в България.